In residentie: Nazanin Fakoor

Hexeneinmaleins is een meeslepend werk dat zich richt op de datakloof bij vrouwen, waarbij kwesties als onzichtbaarheid en uitsluiting worden aangepakt. Het richt zich op de systematische ondervertegenwoordiging van vrouwen in data en onderzoek, wat ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid, het welzijn en de kansen. Vooroordelen bij het verzamelen van gegevens, historische en culturele factoren en patriarchale attitudes dragen bij aan deze kenniskloof. Meer dan de helft van de bevolking blijft ondervertegenwoordigd in statistische strategieën en wordt over het hoofd gezien bij het verzamelen van gegevens, wat gevolgen heeft voor verschillende aspecten van het leven, van openbaar vervoer tot gezondheidszorg. Het project heeft tot doel collectief het wissen te trotseren en het delicate evenwicht tussen realiteit en fictie te onderzoeken. Via een meeslepende installatie waarbij artiesten en publiek betrokken zijn, duikt het in gedeelde menselijke angsten en plaatst deze naast contemplaties over het onbekende. Hexeneinmaleins combineert zintuiglijke taal, intellectueel discours en wetenschappelijke feiten naadloos in een samenhangende verkenning van de vrouwelijke datakloof.

Nazanin geeft een toonmoment op donderdag 29 februari om 16.00 uur. Ben je er graag bij? Inschrijven kan gratis via onderstaande knop.