Vox in première!

David Hernandez verdiept zich al jaren in de fundamentele relatie tussen muziek en beweging. Zijn voorstellingen zijn een vorm van niet-talige communicatie, waarmee hij emoties en verhalen weet over te brengen op het publiek. In VOX geeft hij voor het eerst een centrale rol aan de stem en nodigt hij de Brusselse geluidskunstenaar en producer Zoë McPherson uit om te experimenteren met live captaties van de stem en de ademhaling van de dansers. Ze bewerkt dit bronmateriaal tot een hypnotiserende elektronische compositie die schatplichtig is aan trance en polyritmiek. Ook de scenografie van de Kroatische Zdravka Kirigin is prominent aanwezig. Drie dansers wenden al hun inventiviteit aan om licht en klank te vervormen in een transformerend landschap van obstructies.

Vox gaat in première op 16 en 17 januari in het STUK Leuven.