OORTREDERS FESTIVAL IN OKTOBER!

OORtreders Festival (21-23 oktober) is een 3-daagse happening rond kunst en geluid in en rond Het Klankenbos, een unieke buitenlocatie midden in de Limburgse bossen. Publiek en kunstenaars uit binnen- en buitenland komen samen met een gemeenschappelijke focus op geluid en muziek. Zin voor experiment en avontuur zijn hierbij onontbeerlijk.

Deze vierde editie met als ondertitel ‘Sound in times of fluidity’ staat in het teken van een maatschappij waar vrijwel alles in beweging is en weigert consistent te worden. Doorheen het programma worden verschillende thema’s verkend op het snijpunt tussen ecologie en samenleving, met geluid als voornaamste medium.

Het festival bestaat uit drie grote delen: een live-programma met muziek- en geluidsperformances, een expo-route met werk in zowel de binnen- als de buitenruimte, en een reeks screenings, symposia, luistersessies, radio, labs en showcases aansluitend op het festivalthema.

Om de performances tijdens het festival bij te wonen, kan je tickets per dag aankopen of één voordelig combi-ticket voor het hele festival. Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar geldt een extra voordelig tarief.

  • volwassenen +18 – Dagticket: € 15,00
  • volwassenen +18 – Combi-ticket: € 30,00
  • kinderen & jongeren -18 – Dagticket: € 5,00
  • kinderen & jongeren -18 – Combi-ticket: € 10,00

Opgelet!

  • Sommige voorstellingen zijn gratis bij te wonen. Raadpleeg het programma voor meer details.
  • De expo-route Sound in times of Fluidity en de expo Collectief Publiek Geluid bij CC Palethe en Provinciaal Domein Dommelhof zijn gratis toegankelijk. Tijdens het festival is ook de vaste collectie van Het Klankenbos vrij te bezichtigen.
  • Festivalbandjes zijn af te halen aan de ontvangstbalie in het Theatergebouw Dommelhof.

Voor tickets en updates over het programma kan je terecht op de festival website:

www.oortreders.com

OORtreders Festival is een festival van C-TAKT en Musica Impulscentrum in samenwerking met CC Palethe, Expo-groep Off, Off, Off, de Vlaamse gemeenschap, de Vlaamse Overheid, Gemeente Pelt, Provinciaal Domein Dommelhof en Provincie Limburg. 

De performance To Sing While Drowning van Sandeep Bhagwati in het kader van Sounds Now wordt medegefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie.