Album release op OORtreders 2018: Book of air vvolk – se (in) de bos

‘Se (in) de bos’ is een 60 minuten durende ‘slow down’ performance. Vvolk is het vlaggenschip van de broers Stijn en Bert Cools, de drijvende krachten achter het Granvat platform. Dit 18-koppig orkest tast de grenzen van uitvoering en improvisatie af en neemt je mee in een meditatief verhaal en klankenbad. Ervaar hoe geluid zich traag ontwikkelt tot een totaalbeleving: hoe dieper je erin duikt, hoe meer de perceptie van tijd en ruimte verdwijnt.

Het album is nog niet gereleased en staat nu al in de top 10 beste platen van De Morgen. Als dat niet veelbelovend is.

‘Se (in) de bos’ is het derde album in de BOOK OF AIR serie, onderdeel van het Granvat platform bij platenlabel sub rosa. Dit album wordt voorgesteld op 20 oktober op hun ligconcert tijdens OORtreders 2018. Het ligconcert zal plaatsvinden van 22u15 tot 24u00. Tickets en info kan u terugvinden via de OORtreders-website.

‘While getting deeper in the sound of vvolk, the perception of time fades. It is astonishing how improvised music can create such a timeless, and calming experience for the listener. This timelessness clearly has an effect on the physical body. After a concert of ‘vvolk’ you will leave with an altered body state.’

“intriguing and fascinating sound world that continuously stimulates and appeals to both the intellect and the (wild beating) heart.” “The grass is green, the sky is blue and dreams are pre-eminently the raw material of the real life where Book of Air once again writes a good soundtrack for.” – Written in music.

“U mag erbij dagdromen, hallucineren en er zelfs gaandeweg bij in slaap vallen. Een intense, verraderlijk serene triomf voor één van de hoogvliegers op granvat, s’lands meest tot de verbeelding sprekende platenlabel.” – De morgen.

Muzikanten

Laurens Smet: electric bass
Hendrik Vanattenhoven: double bass
Nathan Wouters: double bass
Stijn Cools: drums & composition
Sep Francois: vibraphone & percussion
Indre Jurgeleviciute: kankles
Fruz Tonteling: harmonium
Wout Gooris: rhodes
Bert Cools: electric guitar
Ruben Machtelinckx: electric guitar
Benjmain Sauzereau : electric guitar
Niels Van Heertum: euphonium
Viktor Perdieus: tenor saxophone
Thomas Jillings: tenor saxophone
Erik Bogaerts: alto saxophone
Frans Van Isacker: alto saxophone
Mathieu Robert: soprano saxophone
Yann Lecollaire: bariton saxophone