In residentie: Raphael Malfliet ihkv Showcase Emerging Sound

Raphael Malfliet komt in residentie in het kader van Showcase Emerging Sound. Showcase Emerging Sound is een selectie van 4 geluidskunstenaars georganiseerd door STUK, Q-O2 en Musica ism C-TAKT. Ieder jaar wordt er een nieuwe een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België gepresenteerd. Vier beloftevolle geluidskunstenaars werden geselecteerd en krijgen een duwtje in de rug: Marija Rasa Kudabaitė, Raphael Malfliet, Léa Roger en Vica Pacheco. Hoewel deze kunstenaars in verschillende disciplines actief zijn, focust deze editie vooral op elektroakoestische live performances, waarin compositie en improvisatie samenkomen.

Raphael Malfliet is een experimentele elektrische bassist, componist en performer gevestigd in Antwerpen, België. Raphaels huidige werk draait om de poging om kenmerken van generatieve kunst, gemaakt door autonome systemen, te vertalen naar zijn rol als componist en uitvoerder. Door te focussen op een balans tussen onbepaalde parameters en kaders van regels en mogelijkheden, geïnspireerd door games, probeert hij de performers en zichzelf uit te dagen om op een andere manier om te gaan met bekend materiaal in relatie tot geluid en ruimte. Daarbij weerhoudt hij zich van het creëren in een bepaalde stijl, maar zal hij alle mogelijke middelen gebruiken om het onderwerp van het onderzoek te ondersteunen, uit te dagen en te bevragen. Dit resulteert in het omarmen van willekeur en toevallige uitkomsten die vaak geluidslagen opleveren met veranderende microscopische celstructuren.

Raphael Malfliet wordt ondersteund door ChampdAction