In residentie: Adaline Anobile

Veranderde staten van aandacht – zoals droomstaten en hypnotische staten – bieden een ander en breder begrip van visie: door de grenzen van tijd, lichamen, gedachten, herinneringen, ruimtes, sensaties en beelden, dromen en zogenaamde hallucinaties te vervagen of te vervormen deel te nemen aan een opmerkzame ervaring die de normen waaraan we gewend zijn, doet ontploffen. Deze ervaringen verstoren de hiërarchieën van het perspectief en de domesticatie ervan van de blik, en maken meer poreuze en pluralistische visie-ervaringen mogelijk. Mountains Grow Unnoticed is een voorstelling die de vraag stelt hoe visioenen te midden van de dingen tot stand komen. In het werkproces zullen we kijken naar hoe onze aandachtsritmes het gezichtsvermogen beïnvloeden. We zullen het zien als een kwestie van tijd beschouwen. Kan ritme toegang geven tot andere manieren van zien en omgaan met wat we zien?