In residentie: Tumbleweed

In resonantie met hun eerste creatie The Gyre, is dit nieuwe werk van Micaël Florentz en Angela Rabaglio een manier om nieuwe mogelijkheden te openen en beweging op een heel andere manier te vatten. Door een specifieke rigging-techniek, expliciet uitgevonden voor dit onderzoek, bevindt het lichaam zich in een zeer fragiel en vergankelijk evenwicht.

Tumbleweed stelt een choreografisch drieluik voor in suspensie; drie dansers ontvouwen zich geleidelijk in de lucht en herinneren eraan dat in het enorme ensemble van onze realiteit in actie, beweging ongrijpbaar blijft. Een poging van een hedendaagse mens, die vandaag meer dan ooit de determinanten van zijn evenwicht en zijn territorium in twijfel trekt.

Dehors est blanc is een verwijzing naar een atmosferisch optisch fenomeen genaamd “le blanc dehors” of “whiteout” dat plaatsvindt in extreme weersomstandigheden. Alles lijkt gehuld in een karakterloze witte gloed en de waarnemer kan de horizon niet meer van zijn omgeving onderscheiden en verliest zijn gevoel voor diepte en oriëntatie.