In residentie: The Space Between

The Space Between maakt documentaire vertellingen en performatieve installaties tussen beeld, tekst en geluid. Ze komen in residentie bij C-TAKT werken aan hun project LAND.

Voor de multimediale documentaire voorstelling LAND richten theatermaker Katharina Smets, videokunstenaar Ingrid Leonard en geluidskunstenaar Inne Eysermans hun blik op een kleine Belgische migrantengemeenschap in Detroit. Ooit verlieten hun voorouders België met hoop op een beter leven in de Verenigde Staten. Nu vullen ze hun Belg-zijn in door krulbol te spelen, een eigen versie van Manneken Pis op te richten en een nieuwe Vlaamse Leeuw te verzinnen. De Belgian-Americans houden ons een vervormde spiegel voor. Plots bevinden we ons in een Belgische twilight zone.

LAND verenigt verhalen en rituelen, perspectieven en geschiedenissen in een multimediale documentaire voorstelling.