In residentie: Third Guy & Stijn Demeulenaere

Het Third Guy-duo en Stijn Demeulenaere presenteren een project waarbij veldopnames en muziekinstrumenten interageren met de natuurlijke sonische omgeving van een plek. Door middel van real-time interactie creëren de artiesten lagen van geluiden, die allemaal met elkaar in wisselwerking staan, waardoor een meerlagige trialoog ontstaat, gebonden tussen tijdslineariteit en de ruimte. Met ‘Everybody Lives Here’ willen we een voorstelling creëren die het geluid van ruimtes verkent. Werken met het geluid van een plek, onze eigen geluiden eraan toevoegen en deze gebruiken om de auditieve identiteit van de ruimtes waarin we gaan spelen te benadrukken. Door een interactie tussen de drie performers en het publiek willen we een geluidsomgeving creëren. dat het sonische wezen van plaatsen onderzoekt, hun akoestiek, hun soundscape en het luisteren van het publiek en onszelf. Tijdens deze week bereiden we bij Musica/C-Takt een speciale buitenversie voor van “Everybody Lives Here”, die later dit jaar in première gaat.