In residentie: Nico Boon

Nico Boon komt twee weken naar Dommelhof om verder te werken aan Man Komt Op / Just For One Day. In 2002 vond Nico Boon op een rommelmarkt een boek met twee beklijvende foto’s. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog dekt een vrouw in een huiskamer haar twee vermoorde kinderen toe. Een Noord-Koreaanse soldaat bekijkt het afgehakte hoofd van een vijandige soldaat. Beide foto’s leggen momenten vast die moeilijk met woorden te beschrijven vallen en werden genomen door fotografe Margaret Bourke-White. Deze foto’s vormen het vertrekpunt van Man Komt Op / Just For One Day. Wat is het verhaal achter de beelden? Hoe komt het dat de fotografe zo’n gruwel vastlegt?Op die manier maakt Boon een collage die iets essentieels zegt over wat het betekent om mens te zijn in de 21ste eeuw. Voor het eerst sinds lang staat hij zelf op de scène en ontdekt hij als speler de mogelijkheden van zijn eigen teksten.