In residentie: Joris Perdieus

Joris Perdieus komt in residentie bij C-TAKT om verder te werken aan zijn onderzoek. Zijn project verenigt de artistieke ambacht en technologie met performatieve en psychologische strategieën. Joris zal een ervaringsgerichte performance creëren. De toeschouwer wordt begeleid in een zintuiglijke performance door een stem die uit de vaas komt. De stem wordt afgewisseld met meer abstracte geluiden, clicks en trillingen, luchtverplaatsingen via de ventilator,… De ruimte zelf transformeert ook technisch: de lichtomstandigheden veranderen, soms wordt het geheel donker, er zijn verborgen geluidsbronnen, bodembekking, luchtverplaatsingen en andere atmosferische elementen. Het werk wilt de bezoeker bewust confronteren met de samenwerking van zijn zintuigen, om zo meer te ontdekken over het eigen lichaam en de verhouding ervan tot de ruimte en de context.