In residentie: Bosse Provoost & Ezra Veldhuis

In All Watched Over by Machines of Loving Grace verkennen Ezra Veldhuis en Bosse Provoost vrijheid en onvrijheid in relatie tot technologie, door het gelijknamige gedicht van Richard Brautigan uit 1967 te ensceneren.

Machines, medicijnen, algoritmes: veel nieuwe technologie lijkt eerder (arbeids)disciplinerend of gericht op sociale controle, dan dat ze ons nieuwe vormen van vrijheid geeft. Betekent dit dat Brautigans droom dood is? Leven we al in een totaal geperverteerde realisatie ervan? Of bevat de in zijn droom beloofde vrijheid nog steeds potentieel?

Tijdens de residentie in C-takt leggen ze samen met Nathan Ooms, Estefanía Álvarez Ramírez, Jayson Batut, Benne Dousselaere, Carly Rae Heathcote en Wim Bernaers de laatste hand aan de structuur, het performatief materiaal, het licht, het geluid, de scenogafie en de kostuums. Na de residentie in C-takt zullen ze een try-out doen op Murf/murw in Tilburg, waarna ze meteen hun afwerkingsperiode ingaan.

De première van All Watched Over by Machines of Loving Grace vindt plaats op 11 oktober in CAMPO (Gent).