Persoverzicht Indoor Weather van Bosse Provoost & Ezra Veldhuis

“Het is prachtig hoe Provoost en Veldhuis je met behulp van rook, licht en scenografie met nieuwe ogen naar het theater doen kijken. De schouwburg is geen illusiemachine meer waarin de mens zichzelf opvoert, maar een echte machine met een ­eigen wil.” – Charlotte De Somviele in De Standaard ****, 20 september 2021

“Hoe kan de mens zich op een meer gelijkwaardige manier verhouden tot de wereld? Provoost en Veldhuis maken er een visueel prikkelende en intrigerende voorstelling over die tegelijkertijd worstelt met de grenzen van wat we ons (niet) kunnen verbeelden.” – Esther Tuypens in Etcetera , 21 september 2021

Indoor Weather is een macaber-poëtische waarschuwing verpakt als een fascinerend kijkstuk. ” – Jan Dertaelen in De Morgen *** , 22 september 2021

“Theater als een wereld met een eigen handelingsbekwaamheid.”  – Pieter T’Jonck in Pzazz , 19 september 2021

“Bosse Provoost en Ezra Veldhuis sleutelen aan een theatertaal die bijna beeldende kunst is. Indoor Weather, dat tijdens Love At First Sight – een festival dat jonge makers in de kijker plaatst – in première ging, is daar een intrigerend voorbeeld van.”  – Els Van Steenberghe in Knack , 18 september 2021

“”Een trek kan dansen, een spot kan ook een zon zijn.” Ezra Veldhuis en Bosse Provoost over wat de schouwburg ons kan leren over de wereld rondom ons.”  – in Etcetera , 1 juni 2021

“”We stellen ons de schouwburg voor als een soort instabiel ecosysteem dat de wereld representeert. We bespelen het technisch apparaat van de schouwburg als gefictionaliseerde niet-menselijke ‘aanwezigheden’, die een eigen agency hebben en de fictieve omgeving op onvermoede manieren beïnvloeden.” – Interview met Ezra Veldhuis en Bosse Provoost”  – Pieter T’Jonck in HART Magazine , 10 september 2021