“Tijd nemen, dat is de kunst”

Ilke Cop (28) interviewt Brussels performancekunstenaar Kevin Trappeniers (32)

Voor onze reeks Talk to Me wil modeontwerpster Ilke Cop negen gesprekken voeren die zich situeren op de scheidingslijn tussen kunst en commercie. Hoe gaan kunstenaars om met het balanceren van idee en realiteit? Eerste afspraak: de Brusselse performancekunstenaar Kevin Trappeniers.

Mijn inspirerende gesprekken met Kevin vinden meestal plaats in een Brusselse kroeg, in het gezelschap van vrienden. Vandaag verleent de omkadering onze ontmoeting een zekere spanning en ernst. Toen ik Kevin bijna zeven jaar geleden leerde kennen, was hij een jonge acteur/danser met een hartverwarmend gevoel voor humor. Vandaag ontmoet ik hem als een integer artiest met een onveranderde nieuwsgierigheid en een grote affiniteit voor Brussel, waar inspirerende mensen en ontmoetingen naar eigen zeggen worden afgewisseld met grijze portieken en schimmige kroegen. (…)

Lees het volledige artikel op deMorgen

Ilke Cop