WILD van Lucas Derycke in première!

8 januari spelen I SOLISTI en Matthias Van de brul de première WILD van Lucas Derycke. Naar aanleiding van de première sprak CC Strombeek met Lucas en Matthias over het ontstaan van de voorstelling.

Verdwalen kan niet meer…

Lucas Derycke en Matthias Van de brul over de première van Wild

Op zaterdag 8 januari staat Matthias Van de brul op ons podium met de première van de voorstelling Wild. Matthias werkte nauw samen met Lucas Derycke die teksten en regie verzorgde. Het was voor acteur en regisseur geen eerste kennismaking, maar wel de eerste keer dat er zo’n intense samenwerking was. Wij gingen praten met Matthias en Lucas over het ontstaan van de voorstelling, de inspiratiebronnen en hoe spannend het is om in première te gaan.

Wild is een tot de verbeelding sprekende titel. Waarover gaat de voorstelling?

Matthias: Het verhaal gaat over een schooljuf Anna die met haar klas op uitstap gaat en niet terug wil. Ze wil gewoon nog vijf dagen in de bossen rondlopen. Ze wil verdwalen, is op zoek naar de wildernis. Dat gevoel, die zin om te vluchten, is voor velen herkenbaar, denk ik. In variaties weliswaar, maar dat gevoel van ‘ik kan niet meer, ik stap eruit en ik loop (weg)’, is voor velen geen onbekend gevoel. Het verhaal is op zich bijna spannend, als een thriller, maar tegelijk is het een verhaal van nu, van vandaag. Heel toegankelijk, bijna universeel. Lucas is erin geslaagd om dat gevoel kraakhelder te beschrijven, door de combinatie van muziek en geluid. (…)

Lees het volledige interview hier.

Tickets en info kan je hier vinden.