‘Dit is voor mij geen grap of karikatuur: ik doe bloedserieus een popster na’

Actrice en theatermaker Naomi Velissariou (33) speelde in de films Out of Love (2016) en Cobain (2018). Deze zomer staat ze op festivals met ‘The SK Concert’: een sexy, morbide popshow geïnspireerd op het werk van de invloedrijke Britse toneelschrijver Sarah Kane (1971-1999). In augustus speelt ze op Lowlands.

Actrice of popster?

‘Nee, theatermaker! Dat omvat het voor mij allemaal. Kijk, ik maak voorstellingen en de vorm van deze voorstelling over Sarah Kane is die van een popconcert, met nummers waarin haar hyperromantische, zelfdestructieve teksten zijn verwerkt. Die vorm wil ik zo serieus en consequent mogelijk doorvoeren. Dus heb ik een band, Permanent Destruction, samen met muzikant Joost Maaskant, en doen we een concerttour langs de zomerfestivals. We hebben merchandise, brengen videoclips uit, we zongen live twee nummers op de radio, en zijn zelfs in gesprek over een platencontract. En dat terwijl ik absoluut niet kan zingen, haha. Het is allemaal autotune.

Lees het volledige artikel op De Volkskrant.

Herien Wensink