KUNSTENAARS GRIJPEN NAAR NIEUWE VORMEN

Tijdens het jaarlijkse Winternights bieden SoAP Maastricht, VIA ZUID en C-TAKT een podium aan het work-in-progress van ‘hun’ talenten. Doorgaans kunnen bezoekers een glimp van het werk opvangen op verrassende locaties in de stad Maastricht. Dit jaar werd een uitvoerig online-programma ontwikkeld, waarin we op een andere manier kunnen kennismaken met de kunstenaars en hun werk. Kunstenaars grijpen naar nieuwe vormen, al verlangt een deel van hen ook naar de daadwerkelijke live ontmoeting, niemand zit stil.

Winternights 2020 kent vier sessies met telkens drie makers aan het woord. Zij introduceren zowel hun werk als werkwijze en lichten het toe aan de hand van digitaal materiaal. Soms is dat een opname van een work-in-progress op locatie, zoals in het geval van de onlangs afgestudeerde regisseur Gavin Viano, die voor zijn nieuwste werk Ach mijn wederhelft #1 (dat later in de maand in première gaat in het Amsterdamse Frascati) onderzoek deed in de Lutherse Kerk Maastricht. Andere kunstenaars zoals Emi Kodama lezen, toepasselijk voor de aard van hun onderzoek, live voor uit eigen werk vanuit hun huiskamer. (…)

Lees het volledige artikel hier.