OOrtreders 2022 in de media

We zijn zelf nog steeds aan het bekomen van ons OORtreders Festival dat afgelopen weekend heel Het Klankenbos en omstreken op stelten zette. Jullie zijn in groten getale afgezakt naar Pelt om er te genieten van de performances, de installaties, en natuurlijk de prachtige omgeving van ons klankkunstpark. We zijn dan ook blij om te mogen merken dat de nationale (én internationale!) media ruim oor en oog had voor het gebeuren. Een overzicht.

Opmerking: dit artikel krijgt verdere updates met nieuwe links en artikels.

In de aanloop naar het festival werd het festival al aangekondigd door verschillende media:

Gonzo (Circus)
Het Belang van Limburg
Kerknet
PLT magazine

We waren heel blij met het bezoek van TV Limburg. Zij maakten een mooie reportage met beelden van de expo in CC Palethe, de opbouw in Het Klankenbos, en de installatie van Pak Yan Lau in de Zwarte Doos van Theatergebouw Dommelhof:

‘Pelts klank- en kunstenfestival OorTreders rolt programma uit’ (20-10-22)

Onze mediapartner We Are Various radio maakten het hele weekend live radio vanuit de foyer in het hart van het festival, met interviews en concertstreams. Op voorhand werden ook enkele audiomixes online gezet met geluidsfragmenten van de aantredende artiesten. De Musica-medewerkers Dimitri (coördinator communicatie) en Frédéric (artistiek coördinator Klankenbos) blikten vooruit op het festival:

Festival Sampler Fluidity mix pt. 1 (door Frédéric Van de Velde)
Festival Sampler Fluidity mix pt. 2 (door Pak Yan Lau, Stijn Demeulenaere and Anne van de Star)
Interview

Op zaterdagochtend begon de festivaldag met een zeer speciale optocht: Amber Meulenijzer deed met haar omgebouwde Saab een rit langs de Dommel, vergezeld van een vierkoppige blaaskapel. Samen brachten ze een gecomponeerde soundscape. Radio 2 omroep Limburg was erbij:

‘Opvallende geluidskunst van oude Saab en 4 koperblazers op festival OORtreders in Pelt’ (22-10-22)

En ook Het Belang van Limburg was opnieuw van de partij:

‘Een heel weekend creatieve geluiden uit het Klankenbos’ (21-10-22)

Op zondag kregen we nog een laatste duwtje in de rug, in de Zondagskrant:

‘OORtreders presenteert klank en geluid’ (23-10-22)

Op het festival stond de van oorsprong Kosovaarse componist Donika Rudi geprogrammeerd met het opvallende audiovisuele spektakel ‘Lament of the Earth’. Bijgevolg werd ook daar in de plaatselijke pers aandacht besteed aan ons Belgische OORtreders Festival:

Koha Ditore (25-10-22) 
KultPlus (23-10-22)

Tenslotte verwijzen we graag naar de social media van de vele artiesten die voor, tijdens en na het festival ‘live van op de werkvloer’ verslag uitbrachten van het festival:

Méryll Ampe | Marco Barotti | Marie-Pierre Bonniol | Yoana Buzova | Luke Calzonetti (EC Band) Ine Claes / kamikamka | Caroline Coolen | Deep Space Series | Stijn Demeulenaere | Elsa M’bala | Amber Meulenijzer | Mint Park | Donika Rudi | Anne van de Star | David Weber-Krebs | Stijn Wybouw (EC Band) | Mia Zabelka

We willen iedereen bedanken voor de aandacht en het enthousiasme rond OORtreders 2022. Heb je zelf nog links of verslaggeving toe te voegen? Je mag het ons zeker bezorgen.