Toonmoment L U M I N A L LAB

LUMINAL LAB onderzoekt het effect van licht en kleur op jouw lichaam. In een interactieve omgeving word je individueel ondergedompeld in verschillende lichtsferen. Welke invloed heeft dit op jouw zintuiglijke waarnemingen en hoe registreert je lichaam deze veranderingen? Ervaar je muziek op dezelfde manier bij verschillende lichtsferen of net niet, en wat triggert dan het verschil?  Via neurologische metingen zoeken we naar correlaties tussen licht, kleur en perceptie.

Caroline Mathieu is met L.I.G.H.T Matters actief als vormgever voor theatercreaties. Haar rol neemt verschillende vormen aan: lichtontwerper, scenograaf, performer en onderzoeker. Na een opleiding Productontwikkeling en een master na master Theaterwetenschappen komen ontwerp, vormgeving en theater samen in de opleiding Scenografie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Recent startte ze een onderzoeksproject over de invloed van licht op de waarneming in het kader van een doctoraat in de kunsten via Brussels Arts Platform (VUB/RITCS).

Op 4 en 5 mei organiseert Caroline een open deelname aan LUMINAL LAB. Doe je hier graag eens aan mee? Boek dan hier je tijdslot.