HOU VAST! LAAT LOS! op het Istanbul Theatre Festival

HOU VAST! LAAT LOS!, de voorstelling van Layla Önlen en Huseyin Umaysiz (Theater Antract) is geselecteerd voor het Istanbul Theatre Festival en zal er te zien zijn op 18 en 19 november. Dit is dan ook meteen de Turkse première voor de voorstelling.

Monologen van vrouwen uit verschillende klassen, culturen en achtergronden …

De monologen, geselecteerd uit Deniz Kaptan’s Kadın Hikâyeleri (The Book of Women), worden gecombineerd tot een enkel lichaam met de opname van de identiteit van de actrice op het podium. Woorden verstrengelen zich met dans en installatie en creëren een performatieve ruimte en acteren op basis van vrouwenverhalen. Dit zijn de soorten geheime verhalen die alleen worden gedeeld met mensen die u niet kent. In elk verhaal borrelt iets op dat klaar staat om te ontploffen. De acteur reist naar een lege ruimte waar ze eindelijk volledig onafhankelijk zal zijn. Het stuk aarzelt niet om het materiaal in de ruimte om te vormen tot een installatieruimte en de performance tot dans.

Layla Önlen en Huseyin Umaysiz zijn momenteel aan het repeteren in C-mine voor deze Turkse versie van HOU VAST! LAAT LOS!