Focus op presentatie: C-TAKT+

Vanaf januari 2020 start C-TAKT met een nieuw project. Dankzij een toegekende subsidie vanuit het decreet Bovenlokale Cultuurwerking kunnen we C-TAKT+ realiseren. C-TAKT+ is een spreidingsprogramma in een netwerkstructuur. Het netwerk wil bovenlokaal meer zichtbaarheid geven aan transdisciplinair werk en aan jonge makers.

Samen met de bestaande partners Theater op de Markt, C-mine met C-TAKT#, Babelut Parcours en OORtreders met MusicaBeyond the Black Box met het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond en Winternights in samenwerking met VIA Zuid en SoAP Maastricht vormen zeven nieuwe partners van C-TAKT+ een uniek netwerk van podia en presentatieplekken in onze provincie, in de regio en ver daar buiten.

De zeven nieuwe partners zijn:

  1. CCHA, cultuurcentrum Hasselt Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
  2. CC Muze, Dekenstraat 40, 3550 Heusden-Zolder.
  3. CC Palethe, Jeugdlaan, 3900 Pelt.
  4. CC De Velinx, Dijk 111, 3700 Tongeren.
  5. CC De Adelberg, Adelbergpark 1, 3920 Lommel.
  6. CC De Bogaard, Capucienessenstraat 8, 3800 Sint-Truiden.
  7. CC De Werft, Werft 32, 2440 Geel.

C-TAKT werkt met iedere partner een presentatieprogramma uit waarbij socio-demografische factoren of specifieke thema’s de vorm en inhoud van het programma bepalen.

De coaching en het co-curatorschap vormen de basis van een intensieve samenwerking om lokaal te zoeken naar verbindingen met andere sectoren. Ieders expertise en onze kunstenaars zorgen voor iedere partner apart een op maat gemaakt programma.

C-TAKT+ is een breekijzer naar een meer divers cultuuraanbod, een zoektocht naar nieuw publiek en wil lokaal een breder draagvlak voor de kunsten bewerkstelligen.

C-TAKT+ zoekt hybride en experimentele presentatieformules die passen bij de producties van C-TAKT en haar hybride platformwerking.