C-TAKT op Hot House van In Situ

De voorbije week was C-TAKT aanwezig op de Hot House, een bijeenkomst in het kader van het Europese kunstenproject In Situ. Tijdens die bijeenkomst kwamen organisatoren van festivals en artistieke werkplaatsen samen met 17 veelbelovende Europese artiesten die werken binnen het domein van de kunsten in de publieke ruimte. Voor C-TAKT was het een fantastische opportuniteit om enerzijds onze artiesten te tonen aan het Europese veld, en anderzijds ook op de eerste rij te staan wanneer veelbelovende artistieke projecten in de steigers staan. Binnen het Europese kunstenveld helpt C-TAKT bovendien om onze regio te profileren als een artistieke hotspot in Europa.

De bijeenkomst vond plaats in Terschelling in Nederland. Gastheer was het Oerol festival. Vanuit de organisatie werd de bijeenkomst gedefineerd als “a safe space designed to give European artists and programmers the opportunity to discuss artistic works-in-progress”. En nog: “It provides a chance to think about practice, get new perspectives, glimpse new ways of interacting with the audience and with a local area, get a new lease of life, step out of the comfort zone, adapt a show to a location or context – and always in a supportive, listening environment.”

Vanuit C-TAKT werd het project Voice of a City van Nada Gambier voorgesteld.