OPEN CALL: Curator for Sound Art Project

Spread the word! Sounds Now is op zoek naar een curator voor een project rond geluidskunst.

Met “Sound Art in Public Spaces: reinventing public space (for all)” onderzoeken we hoe mensen met verschillende achtergronden de publieke ruimte interpreteren en in hoeverre deze voor hen (on)toegankelijk is. We nodigen vijf kunstenaars uit om een kritische blik te werpen op hoe de publieke ruimte wordt ervaren voor en door verschillende bevolkingsgroepen in een samenleving die onder ongekende druk staat, als gevolg van deze gezondheidscrisis. Hun geluidskunstinstallatie zal door 5 partners van Sounds Now worden gepresenteerd op hun festivals.

Als curator ben je het centrale aanspreekpunt wordt voor de vijf partners van Sounds Now aan de ene kant, en de geselecteerde geluidskunstenaars aan de andere kant. Je presenteert een artistiek concept dat de toekomst van een inclusieve publieke ruimte en selecteert (in overleg met de festivals) vijf kunstenaars die elk een installatie maken voor dit project. Let op: de voertaal binnen dit project is Engels.

Klinkt goed? Bekijk hier de volledige call.

 

(EN)

Spread the word! Sounds Now is looking for a curator for a Sound Art project.

With “Sound Art in Public Spaces: reinventing public space (for all)” we investigate how people from different backgrounds interpret public space and to what extent it is (in)accessible to them. We invite five artists to take a critical look at how the public space is perceived for and by various groups in a society under unprecedented pressure, as a result of this health crisis. Their sound art installation will be presented by 5 partners of Sounds Now at their festivals.

As a curator, you will serve as the central point of contact between the five partners of Sounds Now and selected sound artists. You will present an artistic concept that explores the future of an inclusive public space and, in consultation with the festival partners, you will select five artists who will each create a sound art installation for this project

Sounds good? View the full call here.