Klankenbosnocturne for Kids 25.04.2020 17u00-20u30

Kinderen nemen het bos over tijdens de eerste editie van Klankenbos Nocturne for kids! 

Kinderen uit de omgeving kregen de vraag om samen met 4 kunstenaars een avond te maken in Klankenbos. Tijdens verschillende voortrajecten werken ze aan rondleidingen, installaties en concerten, gepresenteerd tijdens Klankenbos Nocturne for kids. Verwacht je aan een nacht vol zéér jong artistiek geweld met drumming performances, geanimeerde zwevende heksen en reusachtige houten trommels in de bomen.

De avond start met een échte free walking tour door de groep Klankenbos Reporters van Kunstacademie Noord-Limburg. Samen met de bestaande gidsen, nemen kinderen het publiek op sleeptouw langs de belangrijkste werken van de collectie. Weet: dit wordt geen klassieke rondleiding, maar een parcours waar verbeelding en het luisteren zelf botvieren.

De Brusselse performance artieste en installatiemaker Nazanin Fakoor werkt tijdens de Paasvakantie samen met enkele kinderen rond heksen, tovenaars, pigment en geluid. Het resultaat is een tijdelijke installatie in het bos met mysterieuze lichtgolven en vliegende klankobjecten. De avond eindigt met drie percussieve performances, waarbij kinderen zelf kunnen meedoen. De Japanse Taiko drumster Tsubasa Hori hangt reusachtige houten trommels in de bomen en neemt je mee op een percussieve trip. De jonge Belgische percussionist Jacob Vanneste brengt het stuk WEISS van Peter Ablinger en verandert met één cymbaal het hele klanklandschap van het bos. De Japanse percussionist Aya Suzuki maakt met 30 kg rijst een kinetische douche van geluid, naar een installatie van Erik Griswold. Wie wil kan helpen deze te doen klinken met tempelbellen, rijstpapier, kommen en zelfgemaakte instrumenten.

Klankenbos Nocturne for kids wordt georganiseerd in het kader van de 20ste Erfgoeddag van FARO, Vlaams Steunpunt Cultureel Erfgoed, met als thema van ‘De Nacht’.

In samenwerking met C-TAKT, Erfgoeddag cultureel erfgoed FARO, Kunstacademie Noord-Limburg (KANL), Gemeente Pelt, Provinciaal Domein Dommelhof

Zin om mee een klankinstallatie te bouwen die gepresenteerd wordt tijdens de Nocturne? Schrijf je hier in voor de workshop rond heksen & magiërs van Nazanin Fakoor!

Praktische informatie

Programma:

17.00 uur: free walking tour by kids i.s.m. KANL & Leen Vennekens
18.30 uur: kids + Nazanin Fakoor: Hexeneinmaleins installatie
19.00 uur: Tsubasa Hori – taiko drum performance
19.30 uur: Jacob Vanneste – WEISS / WEISSLICH 20ein oder mehrere (Peter Ablinger)
20.00 uur: Aya Suzuki – Spill (Erik Griswold)

Food:

ecologische snacks for kids voor tussendoor.

Onthaal:

Radio Forest
Gratis, maar beperkt aantal plaatsen.