In Situ – open day

Ga met ons mee op een ongewone reis om de Europese artistieke diversiteit op het gebied van kunst in de openbare ruimte te ontmoeten en te vieren. Voor deze speciale gelegenheid, precies 20 jaar na de oprichting van het netwerk, nodigt IN SITU u uit om de verwezenlijkingen van (UN)COMMON RUIMTES te ontdekken.

Op deze namiddag ontdek je maar liefst 15 verschillende kunstenaars uit alle hoeken van Europa. En dat allemaal in en rond het Provinciaal Domein Dommelhof.

Wat is IN SITU

IN SITU is het Europese platform voor artistieke creatie in de publieke ruimte. Sinds de oprichting in 2003 heeft het ongeveer 300 kunstenaars ondersteund die buiten de conventionele locaties werken en bijdragen aan de transformatie van onze gebieden. IN SITU is een ecosysteem dat kunstenaars verbindt met publiek, programmeurs en hoofdrolspelers die betrokken zijn bij de sociale en politieke realiteit in Europa. Van 2020 tot 2024 coördineert IN SITU het samenwerkingsproject (UN)COMMON SPACES, dat 18 partners, 16 geassocieerde kunstenaars en 16 geassocieerde burgers uit 13 verschillende landen samenbrengt.

Programma

Feestelijke opening

DO 18 APR. 14.00 – 15.00 Schouwburg Dommelhof

We starten de namiddag met een welkomstwoordje van de In Situ-organisatie. Dat de gelegenheid biedt om de resultaten en verhalen van het In Situ-project (UN)COMMON SPACES te introduceren voordat u in het artistieke programma van de middag duikt.

Artistieke exploraties

DO 18 APR. • 15.00 – 19.30 • verschillende locaties op het domein, het park en in het stadscentrum van Pelt

15 kunstenaars die tijdens het project worden ondersteund, zullen hun werk presenteren: van live optredens tot installaties en workshops. Het gedetailleerde programma wordt de komende weken gedeeld.

Feestelijk diner

DO 18 APR. • vanaf 19.30 • BAR DOMMELHOF

Afsluiten doen we met een feestelijk diner. In de bar van Dommelhof word je een hapje aangeboden en krijg je de kans om verder te reflecteren en in gesprek te gaan met alle kunstenaars.