C-TAKT#7 dag 2 (8 september): Judith Clijsters – The Instrument & Stephanie Van Aken – Karel Tuytschaever

C-TAKT#7 – Dag 2: programma – woensdag 8 september

 

Judith Clijsters – You and me, anytime anywhere

Woensdag 8 september 2021
19u30
C-mine

YOU AND ME ANYTIME ANYWHERE / JUDITH CLIJSTERS EEN DIY- VOORSTELLING ÉN CORONAPROOF SPEL VOOR 4 DEELNEMERS (10+)

Pak je koptelefoon en smartphone en laat je meeslepen door een amusante vertelster. Ben je een optimist, pessimist, verlegen of ijdel? Vrijgezel of niet? Puber of met pensioen? In You and Me Anytime Anywhere ontwerpt Judith Clijsters een intieme maar vooral speelse ontmoeting tussen vier mensen op locatie naar keuze. Vergezeld door aanstekelijke sounds en snippets, vragen en weetjes, word je uitgedaagd om een stukje te onthullen wie je bent. Met een paar huis-tuin-en-keuken-rekwisieten creëer je samen op spontane wijze een poëtisch verhaal. Kom in beweging en ontmoet een paar onbekenden of herontdek je familie en vrienden door spel, mysterie en het gebruik van je verbeeldingskracht. No talking!

Voertaal: Nederlands

Info & tickets via C-mine
Credits: Initiator en concept: Judith Clijsters // Creatie fysieke reis: Piet Van Dycke (dOFt), Manon Avermaete (Cie Woest), Zoë Demoustier (In de Maak), Judith Clijsters // Scenario/regie stem: Sanne Nouws (House of Nouws) // Stem: Lottie De Bruijn // Muziek/audio: Dyane Donck // Powered by: Makershuis Tilburg, DansBrabant, C-TAKT, PlAN, Walpurgis, Moving Futures Festival

 

The Instrument & Stephanie Van Aken – Encapsulation

Woensdag 8 september 2021
20u45
C-mine

Onthuld door de ogen en bewegingen van een enkel personage; de ‘dromer’, Encapsulation zet een reis door een doolhof van totemsymbolen en ontvouwt meerdere psyches in zijn labyrint. Het werk belichaamt beelden terwijl het tastbare en sonische hypnotiserende omgevingen in lagen legt, en wortelt een diepe, voorouderlijke blik op de verre toekomst. Een hybride van oude mythe en sciencefiction die opvallende beelden van ritueel, poëzie en apocalyps blootlegt.

Info & tickets via C-mine
Credits: Choreographie: Maya M. Carroll // Dans: Stephanie Van Aken // Live muziek: Roy Carroll // Kostuums: Federico Polluci // Licht: Maya M. Carroll & Asier Solana // Coproductie: C-TAKT & Dock11 // Met steun van: Studio 142 (Hanna Hegenscheidt), Tanzfabrik Berlin, De School van Gaasbeek

 

Karel Tuytschaever – THE TRANSPARENT BODY (installatie)

Woensdag 8 september 2021
doorlopend
C-mine

Over het portret dat in een breed aantal disciplines wordt gebruikt  – theater, film en beeldende kunsten – zijn in historische kunstreflecties en -stromingen vele interpretaties verschenen. Het portret werd reeds herleid tot een genre, een format, een stijloefening, een afbeelding, een inbeelding, een verbeelding, een indruk, een afdruk, een representatie, een voorstelling, … .

Dit losgelaten, onderzoekt Karel Tuytschaever de weg naar het portretbeeld toe. Hij gebruikt het portret-maken als methode voor een tweejarig onderzoekproject, The transparent body. Zo wil hij met een open blik, met een achtergrond in de performatieve kunsten, inzichten krijgen in de manier waarop beeldend kunstenaars vandaag de dag naar lichamen kijken. Wat kan een portret vandaag de dag betekenen of mogelijk maken?

Er waren al twee delen in het proces. Een jaar lang stelde hij zijn lichaam ten dienste van de praktijk van portretmakers uit de 2D en 3D beeldende kunsten. Allemaal stelde hij hen dezelfde vraag: zou je een portret willen maken waarvan jij vindt dat dit een oprecht belichaamd portret is van mij, gezien door jouw ogen? Vervolgens maakt Karel nu zijn denken over een selectie van 36 ontmoetingen tussen hem en portretkunstenaars deelbaar in een immersieve installatie. 36 portretten uit het jaar dat hij 36 jaar is geworden.

Hierna neemt Karel al deze portretten als bronmateriaal om een jaar lang te focussen op het maken van een oprecht belichaamd zelfportret in de theatrale ruimte, zijn eerste soloperformance. Deze installatie is alvast de proloog.

Meer info via C-mine
Credits: Een installatie van: Karel Tuytschaever // Portretten door: Jack Davey, Senne Roekens, Chris Snik, Robert Soroko, Anna Sastré Garcia, Bruno Ledeyt, Rochus Marr, Cisse Royens, Yorgos Maraziotis, Alexandra Panoutsopoulou, Jente De Graef, Jill Bertels, Olivier De Vos, Joery Erna, Glenn Cox, Barbara Vandendriesche, Eva van Aken, Lies Van Loock, Karen Engelen, Eduard Michalko, Stefanie de Bakker, Gina Siliquini, Assia Bert, Axelle Van meel, Saverio Sammartino, Sam Beddegenoodts, Giulia Cauti, Daria-Ana Oprean, Sarah Kirchner, Charlotte Hannes, Kris Meeusen, Yanis Berrewaerts, ea. // www.transparentbody.be, in samenwerking met de kunstenaars: Francisco Bianchi, Tom Calemin, Giorgio Celin, Laurent Champoussin, Timothy Cummings, Helias Doulis, Thibault Gaëtan Dubroca, John Dugdale, Irene Fenara, John Fou, Pat Harris, Yun Pei Hsiung, Alex Huthwohl, Manuel Moncayo, LawickMüller, Bruno Leydet, Suzanne Opton, Peter Puklus, Carmen Schabracq, Sam Scott Schiavo, Clare Strand, Jesse van Dun, Lotte van Raalte, Gerardo Vizmanos, Wilfrid Wood, ea. // Webzine ontworpen door: Arno Heeren, Engelstalige redactie door Martha Gardner Met dank aan Ingrid Leonard / FOMU, Piet Van Hecke / M KHA en Katleen Vinck // Met bijzondere dank aan: onderzoeksgroep Body and Material Reinvented, Roel Arkesteijn en Ria De Boodt // Coproductie: Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen / AP Hogeschool, BARRY, C-TAKT en DansBrabant // Residentie: DansBrabant, Zuidpool, C-TAKT en Performance Technology Lab // Communicatiebeeld: Heart X Sweat, 2021 Een portret van Karel, gemaakt door Joery Erna