Twee gloednieuwe festivals zorgen voor frisse artistieke wind in Antwerpen: “Muziek op locaties zoals een tennisveld of een moskee, da’s eens wat anders”

Tussen het post-corona feestgedruis door zou men het haast vergeten: op een festival kan er méér dan louter dansen en drinken. Een theaterstuk op een tennisveld bijwonen of podcastfragmenten in een moskee beluisteren: ook dat is ‘festivallen’. Met de komst van twee gloednieuwe alternatieve festivals in mei ontpopt Antwerpen zich meer dan ooit als artistiek gastheer: “Knaldrang? Noem het eerder ontdekkingsdrang, en dat is er hier in overvloed.”

Niet alle festivalgangers zijn op zoek naar roes en extase, of trachten zich voor even als antiburgerlijk tegedragen. Het tegendeel kan ook. Daar zijn de twee nieuwe festivals ‘Antwerp Spring Festival’ en ‘Beyond theBlack Box’ in Antwerpen een mooi voorbeeld van. Geen ellenlange aanschuif voor drankbonnetjes of gekrioel opeen dansvloer. Wel serene voorstellingen van grote namen in de Europese kunstwereld op verrassende locatieszoals de Handelsbeurs, het Centraal-Station en de moskee Mehmet Akif.

(…)

Lees het volledige artikel op HLN.