C-TAKT#7 dag 5 (11 september): Anouk Friedli & Guus Diepenmaat – Lola Bogaert, Sara Haeck & Yinka Kuitenbrouwer – Karel Tuytschaever

C-TAKT#7 – Dag 5: programma – zaterdag 11 september

 

Anouk Friedli & Guus Diepenmaat – What the god

Zaterdag 11 september 2021
19u30
C-mine

What The God neemt je mee op een trip van ratio naar onderbuik. Guus Diepenmaat en Anouk Friedli creëren een eclectisch universum, bevolkt door tegenstrijdige alter-ego’s. Vinden ze iets om in te geloven of raken ze verstrikt in een eindeloos rationeel debat?

Info & tickets via C-mine
Concept, tekst en spel: Guus Diepenmaat en Anouk Friedli // Muziek: Milan van Doren // Eindregie: Renée Goethijn // Dramaturgie: Ruth Mariën // Kostuums:  Anne-Catherine Kunz // Licht en techniek: Max Adams // Productie: Margot Quix // Met steun van: de Vlaamse Overheid, Stad Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscomissie // Co-productie:  C-takt // Partners: Monty Kultuurfaktorij, 30CC en Kaap

 

Lola Bogaert, Sara Haeck & Yinka Kuitenbrouwer – 3 Griekse verhalen door 3 vrouwen in (min of meer) 3 kwartier

 

Zaterdag 11 september 2021
20u45
C-mine

De Tantalus in Tien minuten

De Odyssee: 24 verzen in 24 minuten

De Oresteia in de Overige seconden

Drie jonge vrouwen vertellen drie eeuwenoude verhalen opnieuw maar deze keer vanuit een vrouwelijk perspectief. Wat gebeurt er als de vrouwen uit deze verhalen niet langer tevreden zijn met hun bijrol als onderdanige weefster of oorlogsbuit? Wat als ze niet langer machteloos toekijken hoe hun kinderen als offer dienen voor gunstige wind? Wat als ze uit hun slachtofferrol kruipen en de actoren van hun eigen leven worden? Sterker nog: wat als de vrouwen het verloop van het stuk bepalen?

Onze huidige beschaving vindt zijn wortels in de oude Griekse samenleving. Het feit dat in die samenleving alleen welvarende mannen een stem hadden, negeren we vaak. In een race tegen de klok met oeroude verhalen wordt er afgeteld naar het nu. In deze trilogie valt het doek voor het mannelijk perspectief in het oud-Grieks repertoire.

Info & tickets via C-mine
Concept, tekst en spel Guus Diepenmaat en Anouk Friedli  // Muziek Milan van Doren // Eindregie Renée Goethijn  // Dramaturgie Ruth Mariën  // Kostuums  Anne-Catherine Kunz  // Licht en techniek Max Adams  // Productie Margot Quix  // Met steun van de Vlaamse Overheid, Stad Brussel en de Vlaamse Gemeenschapscomissie  // Co-productie  C-takt  // In samenwerking met Monty Kultuurfaktorij, 30CC, Kaap en GC deRinck

 

 

Karel Tuytschaever – THE TRANSPARENT BODY (installatie)

Zaterdag 11 september 2021
doorlopend
C-mine

Over het portret dat in een breed aantal disciplines wordt gebruikt  – theater, film en beeldende kunsten – zijn in historische kunstreflecties en -stromingen vele interpretaties verschenen. Het portret werd reeds herleid tot een genre, een format, een stijloefening, een afbeelding, een inbeelding, een verbeelding, een indruk, een afdruk, een representatie, een voorstelling, … .

Dit losgelaten, onderzoekt Karel Tuytschaever de weg naar het portretbeeld toe. Hij gebruikt het portret-maken als methode voor een tweejarig onderzoekproject, The transparent body. Zo wil hij met een open blik, met een achtergrond in de performatieve kunsten, inzichten krijgen in de manier waarop beeldend kunstenaars vandaag de dag naar lichamen kijken. Wat kan een portret vandaag de dag betekenen of mogelijk maken?

Er waren al twee delen in het proces. Een jaar lang stelde hij zijn lichaam ten dienste van de praktijk van portretmakers uit de 2D en 3D beeldende kunsten. Allemaal stelde hij hen dezelfde vraag: zou je een portret willen maken waarvan jij vindt dat dit een oprecht belichaamd portret is van mij, gezien door jouw ogen? Vervolgens maakt Karel nu zijn denken over een selectie van 36 ontmoetingen tussen hem en portretkunstenaars deelbaar in een immersieve installatie. 36 portretten uit het jaar dat hij 36 jaar is geworden.

Hierna neemt Karel al deze portretten als bronmateriaal om een jaar lang te focussen op het maken van een oprecht belichaamd zelfportret in de theatrale ruimte, zijn eerste soloperformance. Deze installatie is alvast de proloog.

Meer info via C-mine
Credits: Een installatie van: Karel Tuytschaever // Portretten door: Jack Davey, Senne Roekens, Chris Snik, Robert Soroko, Anna Sastré Garcia, Bruno Ledeyt, Rochus Marr, Cisse Royens, Yorgos Maraziotis, Alexandra Panoutsopoulou, Jente De Graef, Jill Bertels, Olivier De Vos, Joery Erna, Glenn Cox, Barbara Vandendriesche, Eva van Aken, Lies Van Loock, Karen Engelen, Eduard Michalko, Stefanie de Bakker, Gina Siliquini, Assia Bert, Axelle Van meel, Saverio Sammartino, Sam Beddegenoodts, Giulia Cauti, Daria-Ana Oprean, Sarah Kirchner, Charlotte Hannes, Kris Meeusen, Yanis Berrewaerts, ea. // www.transparentbody.be, in samenwerking met de kunstenaars: Francisco Bianchi, Tom Calemin, Giorgio Celin, Laurent Champoussin, Timothy Cummings, Helias Doulis, Thibault Gaëtan Dubroca, John Dugdale, Irene Fenara, John Fou, Pat Harris, Yun Pei Hsiung, Alex Huthwohl, Manuel Moncayo, LawickMüller, Bruno Leydet, Suzanne Opton, Peter Puklus, Carmen Schabracq, Sam Scott Schiavo, Clare Strand, Jesse van Dun, Lotte van Raalte, Gerardo Vizmanos, Wilfrid Wood, ea. // Webzine ontworpen door: Arno Heeren, Engelstalige redactie door Martha Gardner Met dank aan Ingrid Leonard / FOMU, Piet Van Hecke / M KHA en Katleen Vinck // Met bijzondere dank aan: onderzoeksgroep Body and Material Reinvented, Roel Arkesteijn en Ria De Boodt // Coproductie: Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen / AP Hogeschool, BARRY, C-TAKT en DansBrabant // Residentie: DansBrabant, Zuidpool, C-TAKT en Performance Technology Lab // Communicatiebeeld: Heart X Sweat, 2021 Een portret van Karel, gemaakt door Joery Erna