CEEPORT in première!

CEEPORT startte in 2012, na een initiatief van kunstenares en choreografe Yurie Umamoto om een solo te maken rond het idee van het tragische. Kort nadien evolueerde het project tot een samenwerkingsproces met een interdisciplinaire aanpak, waarin snel duidelijk werd dat er een gemeenschappelijke interesse bestond om de tragedie van onze perceptie te onderzoeken. Het project bleef groeien in de richting van een monumentale installatie die de theaterruimte radicaal transformeert, niet alleen op uiterlijk niveau, maar ook doordat ze ons op een nieuwe manier doet kijken naar de relaties tussen geluid, lichamen, materialen en licht.

Het project is de afgelopen vijf jaar steeds verder ontwikkeld. En zal na 5 intensieve jaren in première gaan op 8 oktober in Veem House for performance Amsterdam.

CEEPORT bestaat uit 3 akten:

ACT 1 is een online streaming van 3 dagen, waardoor het publiek getuige kan zijn van de opbouw van de aluminiuminstallatie.
ACT 2 is een live-uitvoering, waarbij publiek en artiesten samenkomen in dezelfde ruimte om een ervaring uit de huidige tijd te delen.
ACT 3 is een video-installatie die in de zaal blijft nadat het team is vertrokken, een documentatie van de demontage van de aluminiuminstallatie.