Studio Dommelhof: Nazanin Fakoor

Nazanin Fakoor kwam in februari 2024 in residentie bij C-TAKT om de laatste hand te leggen aan haar project ‘Hexeneinmaleins’.

‘Hexeneinmaleins’ is een meeslepend werk dat zich richt op de datakloof bij vrouwen, waarbij kwesties als onzichtbaarheid en uitsluiting worden aangepakt. Het richt zich op de systematische ondervertegenwoordiging van vrouwen in data en onderzoek, wat ernstige gevolgen heeft voor de gezondheid, het welzijn en de kansen. Via een meeslepende installatie waarbij artiesten en publiek betrokken zijn, duikt het in gedeelde menselijke angsten en plaatst deze naast contemplaties over het onbekende. ‘Hexeneinmaleins’ combineert zintuiglijke taal, intellectueel discours en wetenschappelijke feiten naadloos in een samenhangende verkenning van de vrouwelijke datakloof.

‘Hexeneinmaleins’ gaat in première op Beyond the Black Box Antwerpen op vrijdag 3 mei 2024.