Studio Dommelhof: Kjersti G. Andvig & Ioana Mandrescu

Geluidskunstenaars Kjersti G. Andvig en Ioana Mandrescu kwamen in maart 2023 in residentie bij C-TAKT. Hun uitvalsbasis was de kerk van Boseind, die ze volledig ingepalmd hadden met speakers om te werken aan hun project ‘Hacking Wagner’.

‘Hacking Wagner’ is een meerkanaals-geluidsinstallatie die Richard Wagners opera ‘Die Meistersinger von Nürnberg’ wil nabootsen met behulp van vooraf opgenomen samples van menselijke spraak. Het uitgangspunt is de stem van Wikileaks-oprichter Julian Assange, maar de volledige cast bestaat uit 30 verschillende mensen. De gesampelde stem van Assange vormt het hele orkest en een van de zeven hoofdpersonages. De rest van de cast, solisten en koren, wordt vervangen door andere beroemde en voor het verhaal relevante personen.

Tijdens hun residentie gaven ze alvast een voorsmaakje van dit bijzondere project. In Studio Dommelhof kwamen ze vertellen over Wagner, over de personages en over de samples die ze gebruiken.