Studio Dommelhof: dOFt

Collectief dOFt kwam in juni in residentie bij C-TAKT. Choreograaf Piet Van Dycke & theatermaker Jonas Vermeulen creëren samen met drie dansers/spelers een nieuwe voorstelling ‘FOON’.

‘FOON’ is een dynamische, verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst, beweging, muziek, acrobatie en installatiewerk samenvloeien. In ‘FOON’ volgen we drie telefonistes aan het schakelbord: kanaal in en uit, meer, sneller, zonder stop, nooit genoeg. De gejaagdheid van de binnenlopende telefoontjes creëert een nerveuze en ongeduldige sfeer. De telefonistes leven in een fabrieksmatige wereld waarin ze telkens dezelfde handelingen herhalen. Hoe meer ze anderen connecteren, hoe meer ze zichzelf verliezen… De (menselijke) machines raken oververhit en alles valt stil. Zij, die altijd mensen met elkaar verbinden, worden hierdoor gedwongen om voor de eerste keer connectie te maken met elkaar. De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding.

‘FOON’ valt binnenkort bij verschillende C-TAKT+ partners te ontdekken. Op 13 en 14 november speelt de voorstelling in C-mine, Genk, op 10 maart in CCHA, Hasselt, op 16 maart in de Bogaard, Sint-Truiden en op 28 maart in CC MUZE, Heusden-Zolder.