Choreograaf Radouan Mriziga: ‘Ik wil dans niet reduceren tot het eenvoudig vertalen van emoties’

Put on your dancing shoes! De Brusselse cultuur- en kunstencentra vieren tijdens Brussels Dance hun beste danskunstenaars. Radouan Mriziga (°1985) is een van hen.

‘Ik tracht bewegingen te creëren die nieuw zijn en toch refereren aan alle danskennis.’

U opent Brussels Dance met 8. Een vervolg op uw vorige creatie 7neem ik aan.

Radouan Mriziga: Toch niet. 7 was het laatste deel van de trilogie waaraan ik sinds 2014 werkte. Het eerste deel, 55, was een solo waarin ik een geometrisch figuur op de vloer afplakte. In 3600, het tweede deel, vormde ik met twee andere dansers geometrische figuren met bakstenen. In liet ik me inspireren door de zeven wereldwonderen. Zeven dansers bewogen door een volledig gestript theater.

Twee inspiratiebronnen voor die trilogie waren de danstheorie en de architectuur. Ik wil dans niet reduceren tot het eenvoudig vertalen van emoties in bewegende lijven. (…)

Lees het volledige artikel op Knack.

Els Van Steenberghe