Antwerps theater werkt met jongeren die hun jeugd effectief verloren in ‘Lost Boys’

Het klassieke verhaal van Peter Pan inspireert HetGevolg. In Lost Boys werken acteurs Joke Emmers, Evelien Bosmans, Thomas Janssens en Matthias Meersman samen met jongeren die een stuk van hun jeugd verloren.

Tinkelbel vliegt voorbij, Wendy staat paraat en er zijn boosaardige piraten. Maar toch gaat Lost Boys niet over Peter Pan. De nieuwste productie van het Turnhoutse gezelschap HetGevolg brengt een verfrissende interpretatie van het klassieke verhaal. Zonder kapitein Haak, maar met veel weerhaakjes.

“Onze voorstelling vertelt over J.M. Barrie, de geestelijke vader van Peter Pan”, verklaart Joke Emmers. “Barrie was een aparte figuur. De Schotse auteur maakte in het park Kensington Gardens kennis met een vijftal kinderen. Hij vertelde hen fantastische verhalen vol piraten, zeemeerminnen en vliegende kinderen. Samen speelden ze die avonturen dan na.” (…)

Lees het volledige artikel op GVA

Stefan Laenen