‘Ik ben niemands excuusallochtoon’

INTERVIEW MET ‘SPITSBROERS’-ACTEUR GÖKHAN GIRGINOL OP STAP DOOR DE GENKSE CITÉS

Een vluchteling in ‘Problemski Hotel’, een ‘palettenkop’ in ‘Spitsbroers’ en een Turkse Matthias Schoenaerts op de foto. Gökhan Girginol (29) is iemand die u moet kennen. Hij neemt ons mee naar de Genkse cité waar hij opgroeide.

Voor ik goed en wel uit mijn auto gestapt ben, staat Gökhan Girginol (29) al op de oprit van zijn ouderlijk huis. ‘Wat is precies je bedoeling?’, vraagt hij. Ik heb bij VTM nogal aangedrongen op dit interview, en die gretigheid heeft blijkbaar wat wantrouwen veroorzaakt. Girginol speelt Ibi in de VTM-voetbalreeks Spitsbroers, een jongen met Turkse roots uit de Genkse cités. Hij draagt een petje en spreekt een sappig taaltje. Ibi is een fenomeen en hij is het eerste echte tv-personage met ­andere roots dat zo aanslaat bij jongeren – ongeacht hun kleur. (…)

Lees het volledige interview op De Standaard

Valerie Droeven