C-TAKT#5 dag 2 (18 september): Brune Campos & Ikue Nakagawa – Marcos Simoes

C-TAKT#5 – Dag 2: programma – vrijdag 18 september

Brune Campos & Ikue Nakagawa – Kokokara

Vrijdag 18 september 2020
19u30
C-mine cultuurcentrum

Het zou een essay kunnen zijn over het principe van Genesis. Het ontstaan van beweging, het ontstaan van afbeeldingen, het ontstaan van verhalen, het ontstaan van relaties, het ontstaan van theater.

Dit werk verkent de fenomenen en krachten die aan het werk zijn vóór de verschijning, vóór het bewijs. Het is een werk dat wil ontsnappen aan betekenis. We beginnen vanuit zwart, vanuit chaos, vanuit ICI in het onzichtbare, in het naamloze, het onpeilbare. Er is in onze wens om te werken aan het ontstaan, een weerstand tegen de logica van consumptie, een weigering om zich over te geven aan de verplichte oplossing of conclusie.

Heeft alles noodzakelijkerwijs een einde, een betekenis of een definitieve vorm? Is de toekomst van iets niet krachtiger in zijn denkbeeldige, hypothetische versie?

Info & tickets
Project van: Brune Campos & Ikue Nakagawa // Lichtontwerper: Meri Ekola // Muzikale en klankcreatie: Cédric Castus //  Outside eye: Lorenzo De Angelis // Coproducent: Charleroi Danse // Met de steun van: Bellona, het Jacques Franck Cultuurcentrum, C-TAKT // Vertaling: Michiel Reynaert // Special thanks: Eugenie Poste

Marcos Simoes – How not to be understood?

Vrijdag 18 september 2020
20u45
C-mine cultuurcentrum

In dit project benadert Marcos Simoes kunst als een geest. Een geest die de kunstenaar omringt en die voortdurend actief is tijdens het proces en op onvoorspelbare manieren verschijnt – alsof hij uit een schijnbare ruimte van niets komt. Een geest die vormloos is op zoek naar een vorm, het oneindige op zoek naar het eindige (vorm) en weer naar het oneindige door de kijker.

Om deze aanwezigheid te begrijpen, werkt hij aan het idee van een verzameling – een kunstgerelateerde verzameling in de vorm van video’s. Hij is geïnteresseerd in hoe ik door een verzameling van stukken / fragmenten van afbeeldingen een Geest kan creëren? Een aanwezigheid in continue beweging, die volgt, beïnvloedt, verschijnt en werkt samen met mij tijdens het vormgeven van dit werk. Een geest die werkt als een onzichtbare dramaturg.

How not to be understood? is een liefdesrelatie met kunst. Liefde als een doorgang naar de ander, een proces van alteriteit, van deterritorialisering, een ervaring buiten het lichaam in de veelvoud van de ander, een creatieve kracht.

Kunst als liefde. Kunst als een geest.

Info & tickets
Creatie & performance: Marcos Simoes // Lichtontwerp: Estelle Gautier // Geluidsontwerp: Christophe Albertijn // Kostuum & scenografie: An Breugelmans // Extern oog: Edurne Rubio, Lilia Mestre & Sara Manente // Geluid & video assistant: Jonas Chéreau // Co-productie: C-TAKT, Kunstcentrum Buda, wpZimmer // Met de steun van: Vooruit // Administratie: Hiros vzw