C-TAKT represent op Theater op de Markt!

Maar liefst 4 C-TAKT artiesten zullen te zien zijn op Theater op de Markt. Bij deze een overzichtje van de zaken die u zeker niet mag missen. Het volledige programma kan u hier raadplegen, ook aardig de moeite.

Johannes Bellinkx zal op Theater op de Markt staan met Reverse. Het werk van Johannes Bellinkx balanceert op de grens van theater, beeldende kunst en film. Ook dit werk gaat, net als zijn vorige ‘Framing’, over perceptie. Er wordt hier gespeeld met je kijk- en denkkaders. Reverse nodigt je uit om in een andere wereld te stappen en de werkelijkheid in de omgekeerde richting te ervaren. Een hypnotiserende soundtrack, voorzien door Dennis Van Tilburg, laat de realiteit en de fictie met mekaar vervloeien tot een unieke fysieke en mentale ervaring. Reverse start aan de Herkenrode Refuge, tickets en info vind je hier.

SAMESAMEBUTDIFFERENT zal er hun première houden van AUJOURD’HUI – NOUS SOMMES – DEMAIN. Op Theater op de markt is het de eerste keer dat ze de drie delen van hun triptiek samen brengen. Treed binnen in een fascinerende wereld van textiel en theater. Na een lange reis door India en jarenlange samenwerkingen bij verschillende theatergroepen begonnen Laure Chartier en Freija Wouters aan een gezamelijk drieluik. Daarin tonen ze door middel van textiel, kostuums, theater en taal hun fascinatie voor het vergankelijke en de cyclus van leven en dood. Ze delen die momenten waarop het leven aan de materie ontglipt, met het lichaam als uitgangspunt. Hen kan je vinden van 6 tot 12 augustus in de Blauwe Bassin. Loop even binnen en laat je verrassen.

Tijdens Theater op de Markt, van 9 tot 12 augustus, zal je in de Congostraat vier telefoonhokjes zien staan. Neem plaats, neem de hoorn van de haak, draai een nummer dat op de wand gekrast staat en luister vijf minuten naar het verhaal van een einzelgänger die je normaal nooit zou ontmoeten. Dit zijn de hokjes van Misconnected van Kyoko Scholiers. Ze liet een jaar lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen. Ze bracht deze tot bij mensen die op een of andere manier afgesloten zijn van de samenleving. Gevangenen, vluchtelingen, landlopers, prostituees, patiënten, pechvogels, kinderen die opgroeien zonder ouders en einzelgängers allerhande. Vijf minuten lang hoor je in dit telefoonhokje de stem van deze mensen, met woorden en verzuchtingen die ze aan Kyoko toevertrouwden.

Foreign Tongues zet geluidsfragmenten met gesproken stemmen om in bewegingen die samen een dans vormen. Over het mysterie van communicatie, over meertaligheid en het vrije spel tussen lichaam en taal. Foreign Tongues van Liquid Loft gaat uit van enkele stemopnames uit gesprekken die ze hebben gehad met mensen uit verschillende regio’s van Europa, met een bijzondere aandacht voor regionale talen, dialecten en minderheidstalen. Uit het niet-verstaan van deze gesprekken vertalen ze een compositie en een choreografie. Woorden verdwijnen en intonaties, tonen, dynamieken komen naar boven. Wat een Babylonische wirwar van talen en klanken lijkt wordt  door het lichaam omgezet als een communicatievorm die de taalkundige inhoud van de boodschap overtreft. Deze voorstelling kan je zien op 11 en 12 augustus aan de PXL in de Elfde Liniestraat.

Ten slotte brengen we graag In Situ artiest Luke Jerram in de kijker. Eerder dit jaar stond hij nog op het Lichtfestival Gent. Met Museum of the Moon brengt visueel artiest Luke Jerram ons dichter bij de maan dan ooit tevoren. Tijdens Theater op de Markt zweeft deze indrukwekkende reproductie van het hemellichaam boven de kleine ring. Je kan ze als het ware aanraken. Een prachtig visueel schouwspel.