Permanent destruction in première op SPRING Utrecht

Voor Naomi Velissariou is het aftellen geblazen, amper een week voor de wereldpremière van haar Permanent Destruction (the SK concert) op het SPRING festival in Utrecht.

Permanent Destruction is een melodramatisch energy concert door theatermaker Naomi Velissariou en soundproducer Joost Maaskant. Een sexy show over zelfhaat en onbeantwoorde liefde, met dodelijk poëtische lyrics en een zwaar overstuurd geluid. De genres variëren van R&B tot industriële hardcore met overdadig gebruik van auto-tune en trap hop referenties. Naomi Velissariou liet zich inspireren door Sarah Kane (1971-1999), een van de meest invloedrijke toneelschrijvers van de afgelopen decennia, wiens psychische gesteldheid zo compromisloos weerklank vond in haar werk. De genadeloze lyrics, beats en basslines tegen de achtergrond van Frederik Heymans videowerk geven het geheel een monumentale visuele dimensie.

 

Permanent Destruction gaat in premiere op 20 mei 2018 en is een hele week te zien op SPRING Utrecht, verder zal ze deze zomer ook te zien zijn op festivals zoals Oerol, Over het ij en Theater aan Zee.

Meer info over Permanent Destruction vind je hier.

Tickets zijn hier te verkrijgen.