True Copy in première!

Voor hun nieuwe creatie True Copy duikt Berlin in het leven van meestervervalser Geert Jan Jansen, een personages uit één van hun vorige voorstellingen. Nu is hij hun protagonist, en wat voor één! Meer dan twintig jaar lang lichtte hij de kunstwereld op. Met verve: Picasso en Appel schreven nietsvermoedend echtheidscertificaten bij werk dat hij had geschilderd. Een spellingsfout in een certificaat bij een werk ‘in de stijl van’ Chagall deed hem na vele jaren de das om. Maar er zouden nog steeds vier werken in musea hangen, waarvan niemand vermoedt dat ze van hem komen.

True Copy legt de vinger op enkele pijnpunten binnen de kunstwereld. En vertelt het universele verhaal van één man die zich staande tracht te houden binnen een web van leugens. Of zijn het variaties op de waarheid?

True Copy gaat in première op 15 november in deSingel. Op 5 en 6 december komt True Copy naar C-mine.