Showcase Emerging Sound 2021 in STUK

STUK, Q-O2 en Musica presenteren een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Zes beloftevolle geluidskunstenaars werden geselecteerd voor de Showcase Emerging Sound 2021 in STUK. De showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug. Gezien de omstandigheden zal de showcase dit jaar vooral een expo zijn. De expo loopt van woensdag 12 t.e.m. zondag 16 mei en bevat vier installaties.

STUK, Naamsestraat 96, 3000 Leuven

PROGRAMMA

Dominik ‘t Jolle – Behind the Tune

Anne van de Star – Bling rring

Charlie Usher – Mixed Feelings

aRzu Saglam – Further 5th phase of de-knowing

OVER DE SHOWCASE

Dominique ‘t Jolle toont haar gloednieuwe installatie Behind the Tune gebaseerd op haar eigen ervaring met tinnitus. Door zich in en langs het werk te bewegen, waant de luisteraar zich in het hoofd van iemand met oorsuizingen. Op het binnenplein wandel je dan weer langs Bling rring van Anne van de Star, een meditatief werk waarin een klinkende dialoog ontstaat tussen twee roterende stalen ringen. aRzu Saglam heeft een meer filosofische aanpak: in haar project Further 5th phase of de-knowing observeert ze het gedrag van vulkanen door middel van beeld, geluid en tekst. Ten slotte presenteert Charlie Usher zijn installatie Mixed Feelings, dat culturele samples, field recordings, instrumenten en timer-schakelaars laat klinken uit half-uitgepakte luidsprekers en vintage Leslie-speakers.

Praktische informatie

Expo
12 – 16 mei 2021
WOE – VRI: 18:00-22:00 / WEEKEND: 14:00-18:00
Start: STUK Labozaal
Gratis met registratie per tijdslot

Registeren kan hier.