Expo The Knausgard/Hasselblad Series door Alexia Leysen nu in Dommelhof

Vanaf deze week loop een nieuwe expo in Dommelhof met werk van Alexia Leysen.

De theatervoorstelling KNAUS, waarvoor performer Valentijn Dhaenens en regisseur Alexia Leysen zich inspireerden op de Noorse literaire rock ster Knausgard.

In het vooronderzoek voor KNAUS sprak Alexia Leysen met heel wat bekende en onbekende Knausgard-lezers, vergezeld van de oude Hasselblad van haar overleden grootvader. Zo ontstond ‘The Knausgard/Hasselblad Series’: een indringende portretreeks die een uiteenlopende reeks stemmen en gezichten verzamelt rond dit materiaal. Want de Noor wordt een sombere mascotte van de hedendaagse mens genoemd. Zijn werk een spiegel voor de ziel. ‘The Knausgard/Hasselblad series’ gaat op zoek naar wat het is wat zoveel mannen en vrouwen uit diverse generaties van zichzelf in zijn boeken weerspiegeld zien – over wat hen erin triggert, raakt, ergert, …

Elke geportretteerde koos 1 fragment uit Knausgards boeken die voor hen iets bijzonders betekent. Op brut-theatercollectief zie je al een kleine sneak preview. Maar de schoonheid van (analoge) beelden zie men pas in het echt, en in het groot. Van 9/11/2019 tot 23/12/2019 kan u de foto’s én de teksten live geëxposeerd zien in Dommelhof, Welkom!

Alexia maakt ontwapenende, rake portretten met een methode van slow photography die in onbruik geraakt is in onze snelle, digitale wereld. Haar werk vraagt om de broodnodige verstilling en verdieping.” (Jozefien Daelemans, Hoofdredacteur Charlie Magazine)