In de kijker: bijzondere locaties op C-TAKT#2

Anna Anderegg (c) Milica Slacanin

C-TAKT#2 gaat niet louter binnen de muren van C-mine door. Sommige artiesten kiezen ervoor de uitgeruste zalen achter zich te laten en wensen een meer bijzondere locatie voor hun voorstelling.

Nelle Hens – Nobody

Een onbekende ontmoeten in een anonieme hotelkamer heeft vaak onprettige bijklanken. Zijn het dingen die de buitenwereld niet mag zien of gebeurt er iets dat de wet omzeilt. Niet bij de Belgische choreografe en danseres Nelle Hens. Zij gaat de confrontatie aan om telkens met één toeschouwer even een hotelkamer te delen en er voor te dansen. Ze danst niet voor de toeschouwer maar ‘geeft’ de dans. De focus verschuift van de danser naar de dans; van lichaam naar beweging, van vorm naar energie, van onraakbaarheid naar kwetsbaarheid, van het tonen naar jezelf laten zien. Een intrigerende performance in een anonieme hotelkamer. Als dat niet bijzonder is.

Anna Anderegg – HOMIES

Samen met enkele performers neemt Anna Anderegg een appartement in voor een performance die dicht bij het publiek komt. Met sterke beelden en een sfeervolle geluidscompositie wordt er met dit stuk een kijkje genomen in het private leven. Voor de Zwitserse kunstenares is de openbare ruimte of in dit geval een appartement een inspiratiebron waarin alle elementen van beweging, geluid en architectuur samenkomen en versmelten tot één geheel.