Première buiten in de duisternis!

STIL.de beeldentuin – Hoge Fronten/Lieke Benders in coproductie met Cultura Nova

Ondanks hetgeen het vierjarig thema ‘STIL’ zou vermoeden is Hoge Fronten/Lieke Benders alles behalve stil. In de komende weken zijn er maar liefst twee nieuwe voorstellingen te zien, komt er een echt boek uit en spelen we door heel Nederland en België met reprises van onze voorgaande voorstellingen. Maar nu als eerste een bericht over de première van STIL.de beeldentuin.

Speeldata:

Donderdag 23 augustus 21.00 uur (Try-out)
Zondag 26 augustus 21.00 uur (Première)
Maandag 27 augustus t/m zaterdag 1 september 21.00 uur

Locatie:

Achtertuin van Superstudios, Oliemolenstraat 60, Heerlen.
Duur: 1 uur
Prijs: 15 euro (Try-out 7,50 euro)
Leeftijd: 14+
Tickets en info: www.hogefronten.nl/stil-de-beeldentuin

STIL.de beeldentuin is een initiatief van theatermaker Lieke Benders en onderdeel van het unieke project STIL.. Vanuit Klooster Wittem en STIL.het lab onderzoekt zij samen met haar team vier jaar lang het belang van stilte en stilstaan in een steeds maar roerigere maatschappij. Deze bevindingen worden getoond en gespeeld op verschillende plekken in Nederland en België en groeien in 2020 uit tot één groot reizend museum. Na het eerste themajaar STIL.de natuur, met STIL.de expositie als eerste zaal, volgt dit jaar STIL.zwijgen met STIL.de beeldentuin als tweede museumzaal. Voor meer informatie ga naar www.hogefronten.nl.

‘Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen’ Ludwig Wittgenstein

Lieke Benders verrast haar publiek graag met prikkelende voorstellingen op locatie. Haar nieuwe productie STIL.de beeldentuin is een zwijgzame wandeling door het duister waarbinnen een visuele performance kan worden beleefd. De setting is de achtertuin van Superstudios. In Heerlen ook wel bekend als het voormalige retraitehuis en UTP gebouw ontworpen door Frits Peutz aan de Oliemolenstraat. In modernistische stijl en geïnspireerd op het gedachtegoed van filosoof Ludwig Wittgenstein, speelt Hoge Fronten tien avonden tijdens het Internationale Theaterfestival Cultura Nova een bijzondere theaterervaring met videowerk van Arjen Klerkx.

STIL.de beeldentuin gaat over de kracht van het onuitgesproken woord. Over de ethiek van het zwijgen. Over zijn helende gave en zijn vernietigende kracht. Waarin het zwijgen wordt opgelegd en gevraagd wordt om letterlijk woorden te wegen.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interviewaanvragen neem contact op met Fanny Bartels via publiciteit@hogefronten.nl.

STIL. de beeldentuin is een coproductie met Cultura Nova, Klooster Wittem en C-TAKT (BE). Mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Bankgiro Loterij Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg en VSB Fonds.