C-TAKT#2 (dag 2): Joke Emmers – Bahar Temiz – Anna Anderegg – Nelle Hens

Na de festivalopening hebben we op zaterdag 15 september de allereerste festivaldag.

Nelle Hens – Nobody

Nelle Hens start vandaag met het geven van een dans in Hotel de Venne.

Nobody is een 1 op 1 rituele ontmoeting en uitvoering in het kader van een hotel. Twee kamers, twee dansers. Elk van hen beoefent ‘ont-moeten’ en geeft een dans aan iemand van het publiek. Niet het dansen ‘voor’, maar met de intentie een dans te ‘geven’. Van danser naar dans; van lichaam naar beweging; van vorm naar energie.

Nelle-Hens-nobody-c-Rasa-Alsknyte.

Anna Anderegg – HOMIES

Anna Anderegg en haar team van Asphalt Piloten starten vandaag ook met dansen in de Eendenpoel.

HOMIES is een dansinstallatie die plaatsvindt in een appartement. Met krachtige beelden en een sfeervol geluidsontwerp neemt dit stuk een privé-leven in zowel fysieke als digitale hoeken.

Bahar Temiz – Zee

Voor choreografe en danseres Bahar Temiz is het de première van Zee.

In Zee vertrekt Bahar Temiz van een gewone situatie, zoals wandelen, en proberen meerdere soorten relaties te creëren waartoe deze simpele handeling kan leiden. Over Time and Narrative zegt filosoof Paul Ricœur dat intrige gezien wordt als het structureren van de chaotische ervaring van tijd door gebruik van een vertellende configuratie. Volgens die benadering zou een intrige zich binnen een simpele handeling kunnen voordoen via een specifieke behandeling die een chaotische ervaring van tijd zal creëren in de verbeelding van de toeschouwer. Hoe ver kunnen we tijd uitrekken om de verbeelding de bron van een subjectief verhaal te laten zijn – vergelijkbaar met een intrige? Hoe lang kunnen we het moment van ontknoping uit de weg gaan – waar eindigt de intrige? Of hoe snel kan de herkenning van een beeld zijn? Hoe worden spanning, betekenis, suspense en ontknoping gemanipuleerd via bouwkundige en lichamelijke structuren?

Joke Emmers – Vogelvrij

Ook Joke Emmers staat vandaag op het podium met haar Vogelvrij.

Met Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen als uitgangspunt maakt Joke Emmers samen met Bas Teeken en Anneleen Boehme een voorstelling over liefde, want wie raakt daarover uitgepraat? Het zal ook gaan over wachten en verwachten. En over hoe die verwachtingen met onszelf aan de haal gaan. Wie bestuurt er hier eigenlijk de boel? Dat gevoel. En over snoepjes van Haribo.