Première ‘The boy in the Bellfry’

“Een jongen raakt bezeten door klokken en bekijkt de wereld vanuit zijn torenperspectief. Vanuit de historie van klokken en beiaard krijgt hij eigenzinnige inzichten over het heden en de toekomst. Het lijkt wel alsof hij weet waar de klepel hangt. Of is dat hoogmoed? Om dat te weten te komen, daalt hij af uit de toren om zijn wereldvisie te toetsen aan de dagelijkse werkelijkheid.”

Jan Verheyen, stadsbeiaardier van Hasselt en Neerpelt, werkte de afgelopen maanden bij C-TAKT in Neerpelt aan deze voorstelling met zijn toerbeiaard. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal, doorspekt met weetjes uit de beiaardgeschiedenis en opgesmukt met nieuwe en vernieuwende muziek.

Maak de première mee in het schilderachtige decor van de abdij van Herkenrode op zaterdag 16 juli 2022, 15 uur. Ook welkom op de try-outs op vrijdag 8 juli om 11 en 14 uur. De plaatsen zijn beperkt, dus reserveer je gratis ticket op abdijsiteherkenrode.be. Bij regenweer wordt de voorstelling uitgesteld.

Spel: Jan Verheyen // Tekst: Claudia Nieuwenhuizen, Jan Verheyen // Compositie: Jan De Maeyer, Ludo Mallants en Jan Verheyen // Coaching: Claudia Nieuwenhuizen // Productie: Bells Lab i.s.m C-TAKT, stad Hasselt en abdij van Herkenrode