Rainbow: de mens als prisma

Met de première van Rainbow heeft het Mechelse stemmenfestival Lunalia een hoofdvogel afgeschoten. Als eerste eigen productie in de nieuwe gouden zaal van kunstencentrum nona presenteerde Nazanin Fakoor een hybride project met internationale allure én een doordachte dramaturgische gelaagdheid. In spannende politieke tijden reflecteert Rainbowop de postmoderne mens en de blik van de ander.

Rainbow gaat over vogels, maar eigenlijk over ons allemaal, en ook een beetje over politiek. Want in de brontekst van deze voorstelling – de mystieke ‘conferentie van de vogels’ (Farid ud-Din Attar) van de Perzische dichter Attar uit de twaalfde eeuw – vindt de Iraans-Duitse regisseur Nazanin Fakoor een aanleiding om de gelaagdheid van onze dagelijkse identiteiten te onderzoeken. Het zijn de laagjes die je opbouwt door alle ontmoetingen, kruisbestuivingen en perspectieven die je je gaandeweg eigen maakt in je leven.

[…]

Door Pieter Verstraete

Lees het volledige artikel op RektoVerso.