WINTERNIGHTS 2019: ARTISTIEKE VOORSTELLEN VOOR KWETSBAAR TESTPUBLIEK

Gure miezer weerhoudt het massaal toegestroomde publiek in de straten van Maastricht er niet van om volop te winkelen in het gebied tussen St. Servaas en de Maaskade. Terwijl op verwarmde terrassen tegenover de Kerstmarkt koffie, bier en wijn rijkelijk vloeien, vindt er in een onopvallende zijstraat tussen de Markt en het Vrijthof een klein festival plaats. Winternights, georganiseerd door SoAP, Via Zuid en het Belgische C-takt, toont alleen onaf werk.

De verschillende presentaties overdag en ’s avonds zijn gratis toegankelijk, duren relatief kort en eindigen steevast met een nagesprek. Het publiek bestaat uit een fijne mix van gewoon publiek en professionals. Uit de vragen die bezoekers en makers elkaar na afloop stellen, krijgt iedereen een idee van waar de ander mee bezig is.

(…)

Door Fransien van der Putt

Lees de volledige recensie op Theaterkrant.nl.