‘In Search of Democracy 3.0’: interactieve oefening in democratie

Disclaimer: wie zich aan een klassieke voorstelling verwacht waarbij het publiek toekijkt, is eraan voor de moeite. In Search of Democracy 3.0 laat elke toeschouwer actief mee nadenken over de toekomst van de democratie. Al is de gebruikte methodiek zodanig strak dat het project inboet aan complexiteit.

In Search of Democracy 3.0 is één van de paradepaardjes die TAZ-curator Lucas De Man deze week naar voor schuift in Oostende. In samenwerking met ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel presenteren ze het project als een “artistiek onderzoek naar de toekomst van de democratie”. Dat belooft.

Al bij het binnenkomen in de zaal staan een stevige beat en een enthousiast onthaal garant voor een goede sfeer. Iedereen krijgt drie gekleurde stemkaartjes en voor je het weet nemen de vier performers – Sarah Eisa, Lucas De Man, Willy Thomas en Niels Kuiters – je in TEDx-stijl mee in hun verhaal over democratie.

(…)

Door Ciska Hoet

Lees het volledige artikel op DeMorgen.