SPIEGELS VAN DE ZIEL

Rainbow is een bijzonder hybride project van twee opmerkelijke artiesten uit Iran die beiden al een lange tijd in België en Nederland vertoeven: Nazanin Fakoor creëerde een uiterst zintuiglijke lichtinstallatie die verrijkt wordt met live vocale klanklandschappen van het SWARA Vocaal Ensemble, in een compositie van Aftab Darvishi. Hun muziektheatrale installatie vervoert je in de mystieke tekst van de twaalfde-eeuwse Perzische dichter Attar en nodigt tegelijkertijd uit om tot inkeer te komen in de gelaagdheid van jezelf.

Zoals wit licht breekt in alle kleuren van de regenboog, zo is ook de dramaturgische gelaagdheid van deze performance-installatie. In het midden van een elliptische publieksruimte roteert een gigantisch kindermobiel met golvende spiegelplaten die licht breken en kriskras door de ruimte reflecteren.

(…)

Door Pieter Verstraete

Lees het volledige artikel op de Theaterkrant.