Naomi Kerkhove tekent met naald en draad

Wie bij borduren aan oma’s denkt, heeft het werk van Naomi Kerkhove nog niet gezien. Achter haar naai­machine maakt de Gentse wonderlijke, bevreemdende miniatuurwerelden in textiel.

Er zitten gaatjes in haar trui. Het is het eerste wat ons opvalt als we Naomi Kerkhove zien in haar atelier in Gent, tussen haar naaimachines. De jonge dertiger heeft nochtans van stikken en borduren haar levenswerk gemaakt. ‘Ik vind het wel leuker om kleren van anderen te herstellen dan van mezelf’, zegt ze lachend als we haar erop wijzen. ‘Soms vragen mensen me na een voorstelling zelfs om trouwkleren of interieurspullen voor hen te maken. Ik ben blij dat mijn werk hen raakt, maar daar pas ik wel voor.’ (…)

Lees het volledige artikel op De Standaard.

Cathérine De Cock